.::0h Penatnya::.

hye.. sorry guys lama sangat da tak update blog nie... tersangat la bz hidup aku nie dipenuhi dengan event-event uitm.. nasib baiklah jadual kelas tak pack sangat.. klo tak mmg ta cukup tido la jawabnya.. haha.. well sebabkan aku nie sangat la rajin mencari duit.. poyo jew.. sebab ptptn da abis so terpaksa la keje masa hari minggu.. so time bila nak update blog tol tak... dengan facilities kurang nyew... ye la semenjak laptop da terbakar.. da patah tangan la plak rasa.. tak leh nak menaip.. mesti cik keyboard rindu samer aku kan.. hehe.. namun dikesempatan yang ader nie alhamdulillah aku boleh gak tulis sepam dua kan..




Baru-baru nie kelab sukerelawan uitm dengan kerjesama syarikat OSI ada buat event ke rumah anak yatim penyakin klang. Bila dengar jew pasal event nie aku terus interested.. Sebenarnya memang dah lama aku nak pegi rumah anak-anak yatim nie sebab nak tau macam mana rumah anak-anak yatim di selenggara.. ceh ayat da abis engineer da nie.. haha Alhamdullilah nampaknya ader gak peluang nak tau disamping mecari saham akhirat skit kan.. bukan senang nak dapat peluang camni kan.. walaupun aku tak buat sumbangan dalam bentuk duit tapi at least aku tolong la kemas-kemas or perbaiki mana-mana part yang rosak..



well dengan bantuan kawan-kawan dapat gak la join event nie kan.. kat atas nie contoh name tag yang kelab sukarelawan nie buat.. ceria kan.. haha aku pown sendiri terkejut bila dapat nametag nie.. mesti saper yang nie seorang yang ceria n comel.. hehe.. So berbalik pada cerita tadi.. objective event nie adalah untuk buat gotong-royong kat umah anak-anak yatim penyakin klang.. so student uitm dalam 30 orang yang join... masing-masing keje buat keje yang berlainan.. ader yang kene cuci longkang, lap tingkap, n ader gak yang kene jaga cheakpoint untuk amazing race.. so aku tugasan yang last la kan.. tiba-tiba jew kene jaga cheakpoint.. kasi la keje yang berat2 skit.. cabut rumput kew aper kew.. ishh.. tapi tak kesah lah.. paling kurang aku bole gumbira kan warga-warga rumah anak yatim klang nie.. hehe so dalam post nie aku attach banyak2 gambar k.. senang skit nak tgk gelagat-gelagat kitorang masa kat sane..


Banner program



Mendengar taklimat awal



Breakfast dulu baru ada tenaga nak kerja


Amazing race!


Haa susun la puzzle tu ye adik-adik...hehe



Aktiviti cuci longkang



Pasang jaring untuk mengelakkan nyamuk masuk asrama



penat yew kak..lek lu k..haha



bersantai selepas kerja!

so gambar-gambar kat atas nie da ada untuk terangkan aper activiti yang kiotang buat kat sana.. well ada sedikit nasihat yang ingin disampai kan.. marilah kita sama menderma or menolong dan membuat kebajikan kat rumah-rumah anak yatim nie k.. menolong anak-anak yatim nie sangat besar pahala nya .. sesungguh nya apa yang kita buat hari nie memang tak nampak aper ganjaran yang kita dapat tapi apa yang allah janjikan adalah balasan diakhiran kelak.. so that all for today.. nanti klo ader masa aku update lagi k.. chiow~


2 comments:

  1. Bestnye main jongkang-jongkit! kembali ke zaman kanak2. haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...