.::Lokasi Percutianku #1(Singapore Skypark)::.

Dalam dunia nie banyak tempat-tempat menarik yang aku nak pegi. Kalau aku seorang jutawan memang 10 tahun aku takde kat malaysia sebab melawat tempat-tempat nie. tapi apakan daya aku hanya seorang pelajar yang hanya bergantung harap pada duit ptptn.. hehe

So jom kita tengok lokasi-lokasi yang sangat menarik perhatian aku untuk pergi. Jadi aku mula dengan budget yang murah sikit la.. haha Fist skali Singapore Sky Park. apa yang best tentang singapore sky park nie kita biar gambar nie explain kan k.



.::Air Kat Jalan Jangan Disangka Tak Dalam::.

Salam semua dan selamat hari malaysia.. Aku pasti korang pown tak bangun lagi nie.. Sedap tido eak pasal hari nie cuti.. haha Dah2 la tido 2 jom la pergi tgk perarakan kat dataran merdeka.. Baru ada masyuk.. enough with that.. apa nak tulis hari ialah jangan berani-berani korang langgar lopak air kat jalan 2. Yelah memang korang nampak air tu cetek tapi korang tak tau dalam nya macam mana,, andai kata kat situ ada lubang besar yang boleh muatkan kereta korang macam mana? Tak pasal korang beli kereta baru kang..

Sebenarnya banyak da kes-kes terjun lopak ni berlaku. so nak nasihat la skit kan dalam lopak yang kita tak nampak tu ada macam-macam sebenarnya contoh paku lubang dan etc.. Bagi menjaga keselamatan korang so better korang mengelak la daripada langgar lopak air 2. Apa-apa hal korang jugak yang susah bukannya aku kan..

Kes nya aku tulis entri macam nie sebab semalam masa aku balik pada klcc ada la pakcik 2 dok terngendeng-ngendeng nak cilok kereta aku.. yelah hujan kan.. pastu jem la plak.. Oh man~ sedang ralik aku tengok pakcik 2 mencilok kereta aku nie tetiba je beliau hilang.. terenjat la boboi kan.. cari punya cari rupa-rupanya tengah weekang sebab separuh moto pakcik tu da masuk dalam lubang. Alamak.. then apa lagi aku pown cepat-cepat la tolong.. Kalau korang tgk mula-mula lubang tu nampak macam lopak air biasa je tapi rupanya dalam giler.. yelah klo lubang 2 penuh air mana nak nampak dalamnya kan.


p/s klo rasa nak blaja weekang moto atau kete.. Rajin2 la langgar lopak air k. selamat mencuba!

Wow polis malaysia!

Malaysia semakin lama semakin maju kan.. Sama la jugak penjenayah kat malaysia nie. hehe So memang patut la polis malaysia nie upgrade skit peralataan yang sedia ada. yelah klo penjenayah pakai evo 10 takkan polis nak kejar pakai kancil tul tak.. so mari kita tengok design kereta polis terbaru yang ada kat malaysia.. kasi goyang skit kaki penjenayah-penjenayah kat malaysia nie..


Mitsubishi Evo X


Kia Forte


Toyota Corolla Altis


Toyota Camry



Chevrolet Cruze

So kalau korang nak buat job kat malaysia ni jangan pakai van vanette k.. sekejap je kene tapau. hehe


alhamdulillah!


syukur kehadrat ilahi akhirnya ada gak masa aku nak uptade blog nie... so dengan kesempatan ini nak ucapkan Selamat Hari Raya kepada pembaca semua.. hope it not to late.. hehehe sorry bz.. yelah masa cuti sem aritu sibuk ngan keje nak kumpul duit... dan akhirnya!


hehehe... sekali laptop baru da.. Asal? tak ingat eakk... laptop aku kan terbakar dulu.. that why jarang nak update blog... so skunk bole la.. hehehe da ada kemudahan... so pape korang tgu la aku update blog nie k... bye!

.::0h Penatnya::.

hye.. sorry guys lama sangat da tak update blog nie... tersangat la bz hidup aku nie dipenuhi dengan event-event uitm.. nasib baiklah jadual kelas tak pack sangat.. klo tak mmg ta cukup tido la jawabnya.. haha.. well sebabkan aku nie sangat la rajin mencari duit.. poyo jew.. sebab ptptn da abis so terpaksa la keje masa hari minggu.. so time bila nak update blog tol tak... dengan facilities kurang nyew... ye la semenjak laptop da terbakar.. da patah tangan la plak rasa.. tak leh nak menaip.. mesti cik keyboard rindu samer aku kan.. hehe.. namun dikesempatan yang ader nie alhamdulillah aku boleh gak tulis sepam dua kan..




Baru-baru nie kelab sukerelawan uitm dengan kerjesama syarikat OSI ada buat event ke rumah anak yatim penyakin klang. Bila dengar jew pasal event nie aku terus interested.. Sebenarnya memang dah lama aku nak pegi rumah anak-anak yatim nie sebab nak tau macam mana rumah anak-anak yatim di selenggara.. ceh ayat da abis engineer da nie.. haha Alhamdullilah nampaknya ader gak peluang nak tau disamping mecari saham akhirat skit kan.. bukan senang nak dapat peluang camni kan.. walaupun aku tak buat sumbangan dalam bentuk duit tapi at least aku tolong la kemas-kemas or perbaiki mana-mana part yang rosak..



well dengan bantuan kawan-kawan dapat gak la join event nie kan.. kat atas nie contoh name tag yang kelab sukarelawan nie buat.. ceria kan.. haha aku pown sendiri terkejut bila dapat nametag nie.. mesti saper yang nie seorang yang ceria n comel.. hehe.. So berbalik pada cerita tadi.. objective event nie adalah untuk buat gotong-royong kat umah anak-anak yatim penyakin klang.. so student uitm dalam 30 orang yang join... masing-masing keje buat keje yang berlainan.. ader yang kene cuci longkang, lap tingkap, n ader gak yang kene jaga cheakpoint untuk amazing race.. so aku tugasan yang last la kan.. tiba-tiba jew kene jaga cheakpoint.. kasi la keje yang berat2 skit.. cabut rumput kew aper kew.. ishh.. tapi tak kesah lah.. paling kurang aku bole gumbira kan warga-warga rumah anak yatim klang nie.. hehe so dalam post nie aku attach banyak2 gambar k.. senang skit nak tgk gelagat-gelagat kitorang masa kat sane..


Banner program



Mendengar taklimat awal



Breakfast dulu baru ada tenaga nak kerja


Amazing race!


Haa susun la puzzle tu ye adik-adik...hehe



Aktiviti cuci longkang



Pasang jaring untuk mengelakkan nyamuk masuk asrama



penat yew kak..lek lu k..haha



bersantai selepas kerja!

so gambar-gambar kat atas nie da ada untuk terangkan aper activiti yang kiotang buat kat sana.. well ada sedikit nasihat yang ingin disampai kan.. marilah kita sama menderma or menolong dan membuat kebajikan kat rumah-rumah anak yatim nie k.. menolong anak-anak yatim nie sangat besar pahala nya .. sesungguh nya apa yang kita buat hari nie memang tak nampak aper ganjaran yang kita dapat tapi apa yang allah janjikan adalah balasan diakhiran kelak.. so that all for today.. nanti klo ader masa aku update lagi k.. chiow~


.::Review Green Hornt::.

kesejukan berada dibandar kuantan akibat hujan membekukan kaki aku untuk berjalan.. lebih baik aku membaluti tubuh gebu ini dengan selimut yang anjal lagi tebal dan tido!... haha.. tapi apabila cuaca semakin baik datang pula kabar gumbira.. kerana ader yang ajak tengok wayang.. terima kasih kerana anda membuat kan saya berasa nikmat sekali keluar rumah..thumbs up untuk yon!


Filem nie berjaya membuatkan aku rasa nak tgk skali lagi selepas citer Night and day.. you are so cool and awesome dude! Citer nie mmg klakar giler.. senak perut aku kejap tahan gelak.. haha.. so aku suggest korang tgk cite nie.. memang berbaloi untuk ditonton! confirm korang tak nyesal nyew.. also available in 3D 2.. mesti lagi gempak.. koi datang lambat beli tiket.. so dapat tengok yang biasa jew la..Sob3~(~_~).. for the last aku kasi citer nie 4* la.. tahniah!

abc Primetime - How's Muslims Treated in America ?

pertama kali tengok video nie aku rasa cam nak nangis jew.. bertapa teruk diskriminasi terhadap orang islam di amerika.. bagaimana agaknya nasib student kita yang beragama islam dan bertudung belajar dieropah.. bertapa kuat nyew Islamic phobia melanda dieropah sehingga mereka yang memakai hijab untuk menutup aurat mereka seperti yang dituntut oleh agama islam itu sendiri dikecam dan diberi layanan buruk sehingga dibaling telur dan macam2 lagi.. adakah ini yang dikatakan fitnah besar yang akan melanda umat islam pada akhir zaman??

.::Khurafat::.

Perghh ini cerita baik punyer..baru tengok semalam..tapi still wayang full.. Salah satu filem arahan syamsul yusuf.. citer yang cukup seram cukup suspen.. hehe gerenti korang takkan senang duduk punya.. kejap kiri kejap kanan..kadang2 tertonggeng dibuatnyew.. hehe mula2 nyew tak percaya citer ni banyak scene gelap.. rupa2 nyew memang betul pown..scene siang ciput jew hehe.. tak sempat tarik nafas lagi dah datang lagi hantu.. bole kene heart attack camtu der.. rasa nyer sekatakat nie cerita melayu pertama yang hantu datang pada atas.. cam tak expect hantu 2 ader kat situ..hehe conclusion aku kasi 3 * la eakk... hehe



tapi masa tgk citer seram nie standart la.. mesti ader part yang klakar punyer kan... sebab ape? sebab yang dalam wayang 2 ramai gal2.. ader ke patut masa scene syamsul accident.. dier kuar n then bersandar kat van jenazah 2.. pada masa yang sama syamsul pegang tangan dier.. mayb sakit atau aper kew.. time 2 ader gak dok menjerit2 ingat tangan syamsul 2 tangan hantu.. ader kew patut.. jelas2 tangan 2 tangan si syamsul 2..myb takut sangat agak nyew..hehe tapi yang lelaki pown lebih kurang nyew.. tgk wayang tapi tutup mke pakai cap.. dah la tgk awek.. si awek muka rilek jew.. si pakwe plak yang lebih2 haha.. banyak gak lagi yang klakar.. kadang2 tak jadi seram tgk citer 2 sebab diorang..hehe.. pape pown korang tgk dulu citer nie.. memang terbaik!

.::hantu jangan tengok!::.

korang percaya tak klo orang tu takut.. dier akan mengeluarkan tenaga lebih daripada tenaga asalnyer..contoh nya macam korang kene kejar anjing la.. biasa nyew korang nie lari slow jew cam kura2.. tiba2 jew korang lari lagi laju pada kuda sebab takut teramat sangat..hehe lebih kurang la camtu la.. tapi klo nak lagi paham korang tgk video nie


video



.::i'm perfume addict::.

Ya! saya sangat addict kepada perfume! hehe masa zaman skolah2 dulu cam tak ske sangat wangi2 nie.. chill la nak pegi skola jew.. nak wangi pahal? haha.. tgk abg2 pakai minyak wangi cam tak layan la kan.. hehe lu nak wangi lu wangi sorang..hehe then bila da dewasa skit.. aiche suda pandai wangi2.. hik2 bermula dengan minyak wangi adidas jew.. well masa dulu2 takde duit g kan... masih mengharap duit mak ayah lagi.. mintak 200 nak beli perfume mmg makan kaki.. mak punya perfume pown up skit pada adidas.. ko nak lebih2 eak... so pakai jew la mana yang mampu.. tapi minyak wangi adidas nie tak tahan lama la.. dalam 3-4 jam jew kot.. then bila da pandai cari duit skit2.. tgk member beli minyak wangi mahal... Then aku pg la tanya dier.. so perbualan kita orang lebih kurang camni la..

attoi
.::asal ko beli minyak wangi mahal2 nie?::.
.::cam membazir jew::.
.::pakai jew la yang murah2 nie::.
.::wangi pown wangi::.
.::baik beli nasiik pada beli minyak wangi.. bukan kenyang pown::.

.::Dier senyum? then::.

.::Ehem2::.
.::minyak wangi mahal tak sama cam minyak wangi murah bang::.
.::bau dier lain::.
.::mahal untuk beli::.
.::tapi actually jimat::.
.::sebab minyak wangi camni leh tahan lama::.
.::sebotol 100ml bole tahan 5-6 bulan::.
.::sama jew lebih kurang klo ko pakai minyak wangi murah::..
.::ini bau tahan 6-8 jam skali pakai::.
.::ko punya plak 3-4 jam skali pakai::.
.::which mean ko kene pakai double berbanding aku tau::.
:so aku lagi jimat..
:besides klo aku ta basuh baju nie lagi..
:baju nie still bau perfume aku tu tau..
:haa.. hehehe.. takde la hapak macam baju ko2..

cis cilakak.. sempat gak ko kutuk aku kan..hehe then aku pikir betul gak kadang2 menda dier cakap nie.. so aku pown cuba la.. hehe start pada situ la aku ske pakai perfume mahal nie.. meh kita tgk apa brand eakk.. hehe

.::Ini budak sangat nakal::.

haha this post was written to make a little speech to tengku nadya shafinaz.. congratulations because u manage make your naughtiness become one of my infamous blog entries..but don't worry no one will read this blog..hehe i guess.. so let's move on.. first of all thank you for painting my face which is not so handsome.. haha and your art is really cute... i really like it..hehehe


well i thinks that's all.. and here gift for u... just keep it at place where the sunlight can reach.. and don't forget to put some water.. so it will not wither...i hope u like it..haha.. finally, sorry coz my English is very bad.. and hope u will understand.. hehe

i give u a rose! hehehe



.::Gua respect sama lu!::.


uihhh pening giler kepala nie... mayb sebab hari nie bangun lambat kot.. hehe well kebiasaan nyew aku hanya tido 6 jam jew sehari... tiba2 hari nie tdo 9 jam.. sakit kepala2 nie... Respect?? siapa yang aku respect nie.. hehe mmg korang bertuah la sebab berjaya buat aku respect kat korang.. bukan senang tu der... aku sebenarnya respect kepada pekerja2 asing kat negara kiter nie.. tak kira la Nepal, Philippine, indon and so on.. bagi aku diorang nie mmg rajin gila kerja.. agaknya mmg matlamat dier datang malaysia nie mmg untuk kerja jew...takyah hiburan pown takpe... macam robot! tak kira la kerja macam mana pown.. tengah panas,tempat tinggi, jadi tukang sapu, buruh binaan.. waiter, macam2 la.. semangat diorang mmg kental la.. maybe kat negara diorang susah nak dapat kerja.. or hidup diorang susah kat sana.. datang malaysia atas dasar nak ubah hidup keluarga.. pada hidup melarat jadi kaya raya...



Kaya raya?? tak mustahil~ sebab apa.. andai kata gaji diorang 1700... duduk kat malaysia guna 500 untuk keperluan harian.. tempat tinggal disediakan... so diorang bole simpan 1000 sebulan...andai kata diorang keje kat malaysia 5 tahun.. so paling2 kurang diorang ada 60000 untuk balik ke negara diorang... tak banyak?? mungkin bagi kita tak banyak.. tapi bagi diorang da macam 6000000 kot... macam2 diorang bole buat...satu lagi, walaupown diorang kerja sebagai waiter or buruh binaan tapi sebenarnya diorang ada degree or sijil pendidikan yang tinggi.. tapi disebabkan kurang peluang kerja kat negara diorang.. diorang datang la malaysia... gaji pown mahal..jadi tukang sapu pown tukang sapu lah.. janji kerja dapat duit... klo orang kita kat malaysia nie ada degree mau kerja tukang sapu?? tak dapat la dik! padahal bukan hina pown kerja tukang sapu...
aku ada seorang kawan belajar kat oversea... canterbury, united kingdom.. bukan nak cerita dia terer belajar tapi nak cerita cara dia survive hidup kat sana... padahal klo dia tak kerja pown takpe.. duit tajaan untuk satu bulan 650 pound.. banyak kot.. convert duit malaysia 300o tu der.. tapi otak dier nie pandai.. dia simpan duit kerja dier untuk beli kete or bukak bisness bila balik malaysia... so cita pasal kerja dier nie takde la gempak sangat.. keje house keeping jew.. sapu sampah, kemas katil lap tingkap.. biasa2 jew.. tapi cerita pasal gaji dier gempak beb! satu jam dia dibayar 6 pound.. satu hari dier keje sekejap jew dalam 4-5 jam lebih kurang.. kerja plak jumaat sabtu ahad.. so satu bulan dier bole buat 2000 duit malaysia... banyak?? itu baru part time der... aper macam klo fulltime?? tak pergi 5-6 ribu sebulan?? itu kalo cerita 5 jam sehari..klo lebih? lu pikir la sendiri!



post nie kuar pown sebab pengalaman aku bekerja dengan warga2 asing nie... bagi aku diorang nie mmg betul2 rajin.. 12 or 14 jam kerja sehari pown.. muke still macam baru masuk kerja... klo aku berada kat tempat diorang mmg lembik la... muka plak macam kambing sembelit... hahaha.. penat der... setengah hari kerja... saper tahan.. Pada aku kita nie kene contoh cara diorang kerja.. tak kenal erti penat langsung... rilek jew... kerja tengah panas pown takpe... diorang plak tak memilih kerja.. ada jew sapu... asal dapat duit.. satu lagi jangan la dok hina2 diorang2 nie... walaupown diorang kerja jew sapu sampah tapi taraf pendidikan diorang mayb sama or lebih tggi pada korang.. klo nak cakap diorang miskin.. entah2 diorang lagi kaya pada korang.. rumah banglo dinding full mozek berkualiti tggi.. ini bukan citer auta tapi kenyataan.. sebab aku sendiri penah jumpa orang macam nie... kerja susun bata.. tapi rumah banglo! gua orang malaysia pown umah papan jew der! lu susuh bata pown umah besar pada umah gua! hehe..
so that's all... next time plak k.. taa~


jangan sampai tanah dipijak milik orang!


kau kesukaan ku dipagi hari!

sarapan pagi sebulum pegi kelas mmg penting... klo tak~ mau kepala pening.. perut lapar + dengar lecture= ngantok... hehe so preparation aku sebelum kelas ialah secawan nescafe 3 in 1 n seplastik jacob's sunlife chocolate... hehe.. da macam dadah da dua benda nie... klo tak amik jew ngantuk nyew bukan kepalang... hehehe so setiap sem aku akan beli siap2 bekalan sampai abis sem.. yelah klo beli skit2 t takut last2 sem t takde duit nak beli kan3... so baik beli aper yang patut dlu baru badget perbelanjaan sampai abis.. hehe




(1)

nescafe gold 3 in 1

nescafe gold nie mahal skit.. so jarang2 minum la.. tapi bezz sebab rasa coffee nyew pekat... klo campur ngan milo lagi masyuk! tak ingat punyer...


(2)

nescafe ipoh white coffee

ipoh white coffee lak pahit skit.. da namer coffee kan...hehe lagi pown mmg ske menda pahit2 nie compare dengan manis... manis2 bole kene kencing manis ooo...




(3)

nescafe 3 in 1 regular

yang regular nie jew la aku slalu minum.. sebab murah... klo gold ngan white coffee 2 kat2 nak exam baru aku minum.. sebab nak stay lamer skit malam... sebab coffe nyew strong skit.. hehe

(4)

jacob sunlife

nak kata kenyang makan nie takde la.. tapi sekadar als perut sampai break tengah hari 2 bole la... nak tahan sampai ke petang tak dapat la der!

.::Ini prinsip hidup ku::.


setiap orang mesti ada prinsip dalam hidup supaya masing2 ada perangsang dalam hidup dan tidak mudah diperkotak katikkan..tapi prinsip hidup nie kene la flexible.. kira bole guna kat mana2 jew la.. satu lagi jangan cakap ader jew hidup prinsip tapi hanya sekadar hangat2 chiken shit aja.. huhu so meh tgk prinsip hidup ku..

(1)
.::bila tgh senang jangan pikit perut sendiri, pikir perut orang lain::.


Prinsip nie aku pegang da lamer da... sumer sebab atas nasihat parent aku... sebab diorang slu cakap biler kiter makan cukup, baju cukup nak pakai.. pikir ada orang yang susah pada kita.. so slu2 la bersedekah... bagi aku prinsip nie memang berguna n bagus untuk diamalkan.. contohnya.. andai kata korang ada duit lebih.. tapi korang tgk member2 korang tgh sesak2 duit tolong la... mayb bukan korang bagi duit tapi blanja diorang makan kew aper kew... kita bila da orang tu berjasa akan ingat sampai bila2.. hari nie mungkin dia susah.. hari sok mungkin korang susah dia plak tolong... hidup ini ibarat roda.. ingat tu der...


(2)
.::kalau nak makan jangan kedekut::.

yum!

aku slu dengar orang cakap... "taknak la makan.. mahal!" pada aku.. ini bertentangan ngan prinsip hidup aku... sebab nenek aku cakap jangan berkira dengan makanan.. selagi ader duit.. makan jew aper nak makan... pasal makanan.. duit jangan kesah.. sebab makanan akan jadi darah n daging ko nanti... mungkin korang nak bajet2 duit yang ada.. tapi sok lusa korang taktau biler lagi korang nak makan- makanan yang korang kata mahal 2... tah2 sok perang kew aper... makan ubi kayu jew la der sampai tua...

(3)
.::hidup itu mudah::.

peluh tu duit der!


kadang2 ader orang cakap hidup nie susah sebab hidup dia dibelenggu kemiskinan, ader orang cakap hidup nie mudah sebab dier lahir dalam kemewahan.. tapi bagi aku hidup ini mudah jew.. kita yang corak kan hidup kita.. bukan hidup nie yang corakkan kita... kaya atau miskin tak penting... yang penting kita usaha... klo kita usaha~ insyaallah sumer jadi..

(4)
.::think positive::.

abis positive dah nie..hee


Maser kecik2 dulu memang aku sorang yang negatif.. pikir sumer menda nie tak betul la.. orang nie jahat la aper la.. tapi maser otw nak besar nie slow2 aku blaja apa tu kehidupan.. so aku tau setiap satu 2 ada sebab nyew... dulu klo orang cakap apa2 jew aku akan terima bulat2.. tapi skunk tak lagi... aku akan pikir apa sebab nyew n kenapa bole jadi macam 2... klo dengar gosip2 nie memang aku akan lihat daripada positif berbanding negatif...

ini lah main prinsip yang aku pegang... ader banyak lagi belakang2 nyew.. tapi malas nak tulis.. hehehe so pada korang kat luar sana... pegang la hidup korang betul2 supaya korang sentiasa dalam landasan yang betul k.. bubye!

Karam Singh Walia Hina Melayu ?

sepetang berjalan kat youtube~ tiba2 ternampak video nie.. sungguh ku tak sangka cempedak jadi nangka.. huhu.. well nak tau aper citer..mai tgk dehhh!




Aper yang terjadi dalam video nie hanyalah satu kesilapan yang dilakukan ksw.. dikatakan ksw dalam keadaan mabuk semasa membuat kenyataan tu.. antara kenyataan nyew.. dier cakap yang bangsa melayu nie bukan berasal dari malaysia dan juga bukan daripada indonesia.. tapi dalam video nie juga mengatakan ksw ada mengatakan yang melayu nie "sakai" n "lancau" sejauh mana kebenaran nyew kene tanya la orang2 yang ader kat sana eak..

well klo kita tgk komen2 dalam youtube banyak yang komen bukan pasal ksw tapi pasal gengster2 kampung yang ada kat kedai 2..ada siap mintak payung satu kedai... menda2 macam nie bole bawak bincang dengan baik... cukupla setakat mintak maaf... masing2 ada buat kesilapan k.. ksw plak banyak berjasa kepada masyarakat.. so chill la...

6 sebab untuk single!


(1)
.::Bole tido awal~::.


kebanyakkan orang bercinta nie akan mengalami satu fenomena dimana susah tido awal.. sebab apa? malam2 la maser paling syok untuk mereka2 nie nak bertenggek.. hehe yelah... suasana malam kan cam romantik2 skit.. tak pun sebelum tido nak kene dengar suara pasangan masing2 dlu baru bole tido... klo tak~ mau nightmare..hek2


that's rite~

(2)
.::Terhindar dari bunyi2 mizcall n sms::.
aper macam klo tiap2 15 minit awek2 korang msj tanya buat aper? tak pown masa korang tgh serabut perut buat assgment.. tiba2 siren bunyi ajak msj.. tak balas confirm seminggu merajuk.. hehe then biler msj jew mesti soalan samer kluar... u kat ne? da mam kew blum? rindu i tak? klo tiap2 hari jawab soalan nie mau tak buhsan... lagi2 msj semata nak solve kan prob yang kecik.. contoh nyew u~ kunci i hilang la~ hak2 tapi klo single korang terhindar daripada perkara yang mengusutkan fikiran nie.

(3)
.::Jalan bebas tanpa halangan::.


tau takpe!

uishhh klo bab bercinta nie mmg jalan asyik nak berkepit jew... rasa macam nie macam da terhimpit jew... nak g kedai ah chong beli jajan depan rumah pown sibuk gak nak berkepit.. tapi klo single~ jalan nie luas macam highway utara selatan...


(4)
.::jiwa tenang::.



kadang2 pmpn bole buat jiwa lelaki nie jadi mental tau... mau tak mental? salah sikit merajuk... salah banyak merajuk...dengan jelez tak bertempat nyew..member satu kelas commet status korang kat facebook lain macam skit jew..confirm2 kene maki~haha padahal member 2 nak gurau jew.. padah nyew bergaduh! satu lagi orang nak kesini dier nak ikot nak kesana pown nak ikot jgk.. mana pergi mesti nak follow.. klo lmbt balas msj skit jew.. siap la.. membebel3~hehe

(5)
.::Freedom::.

keje nak gado jew... mau sawan doe~

takkan ader yang jelez ngan korang... korang bole kenal mana2 gadis or nak jalan ngan member2 pmpn korang... n bole add as friend gadis2 hot kat facebook! hehe klo tak.. satu kertas A4 tu soalan bersusun... sebab apa? untuk apa? kenapa? satu lagi korang bole buat aper sahaja.. merokok~ pakai compang camping.. hidup korang tunggang terbalik pown takde yang kesah..

(6)
.::bole simpan duit::.


awek takde gua billionaire der!

klo bab bercinta nie klo tak kluar duit mmg tipu la... nak jaga awek supaya tak lari or lagi sayang kene la kuar duit maintenance skit...lagi2 klo awek2 korang tu hot dan menjadi buruan jejaka2 hensem..hehe blanja tgk wayang, makan, shoping,beli hari jadi baru awek tu rasa seronok dengan korang tul tak..baru kekal lama tapi klo single duit yang korang akan korang keluarkan hanya habis untuk diri sendiri sahaja.. so klo lebih2 duit yang ada bole simpan untuk masa hadapan...

welcome 2011

Selamat tahun baru aku ucapkan kepada sesiapa la yang baca blog yg tak berapa handsome nie..hehe semoga tahun 2011 ini lebih bermakna dan lebih baik daripada tahun2 sebelumnya k.. memandangkan orang lain sibuk2 nak pasang azam baru.. aku pown samer la... hehe walaupun azam tahun lepas hanya bertahan selama semiggu jew n then hilang kemana.. haha tapi ta kesah la kan... well memang banyak perkara yang berlaku pada tahun 2010... semua itu akan diabadikan dalam hard disk otak aku nie... segala perjalanan hidup, pahit manis akan aku jadikan ikhtibar dan panduan hidup... so pada tahun 2011 ini.. ada 5 azam yang ingin aku tunaikan...

(1)
.::Berhenti merokok::.

haha entah bila la azam aku ini akan tertunai kan.. bila menda da jadi tabiat susah betul nak buang... tapi takpe.. dengan azam yang kental (kononnya) aku akan berusaha berhenti merokok! yeahh caiyok!!..

(2)
.::mengumpul harta dengan lebih banyak::.

dalam banyak2 menda camera nie la paling aku nak beli.. memandang kan aku dilahirkan dengan genetic yang kuat berjalan..hehe so camera cam nie mmg perlu la.. besides aku mmg suke amik gambar pown.. tapi bukan gambar sendiri la.. sebab aku nie allergic camera.. senang tutup mata..hehe.. tapi setiap kali nak beli jew ader jew halangan.. moto rosak la laptop terbakar la.. takpe2 sok luasa ader la tu kan... bukan aper masa muda nie la nak kumpul harta2 camnie.. da tua nanti takde la nak beli2 da..kan3..


(3)
.::belajar menyayangi seorang gadis::.

"jangan la nak single sangat"... well nie la ayat yang slu orang cakap kat aku..hehe kadang2 aku pikir hanya perempuan saja yang jatuh cinta n sayang kat sesorang.. yang laki just follow jew.. setakat suke2.. terus terang mmg aku ada masalah untuk menyayangi seorang gadis..haha mungkin sebab aku selesa hidup single.. tapi takkan nak single sampai ke-tua kan..hehe semoga jodoh ku akan sampai suatu hari nanti..piung3~"jiwang la plak..haha"


(4)
.::menjadi seorang yang taat kepada agama::.

azam nie bukan bermaksud aku tak semayang ke apa.. hehe juz nak berazam memperbaiki ibadah2 yang sedia ada dan menambah ibadah baru... aiiiche.. well kita manusia sebenarnya lebih gemar mengikut hawa nafsu berbanding melakukan kebaikan... klo bab pegi seronok cepat jew.. tapi klo g masjid punyer la berat.. so tahun nie aku nak rajin2 kan pegi semayang kat masjid or surau2.. kerana solat berjemaah tu banyak fadilatnyer...

(5)
.::kasi up pointer yang tak seberapa 2::.


well pointer sedia ada nie takde la teruk sangat... bole la nak cari makan.. tapi untuk safety aku nak pointer 2 kasi lebih ok la... so masa depan aku ini lebih terjamin.. klo nak usaha sendiri mustahil la kan... so diharap kawan2 diluar sana.. rajin2 la hulurkan bantuan kepada kawan2 korang yang tak berapa nak pandai nie k... hehe


itu sahaja azam aku tahun nie.. korang2 pown tanam2 la azam k n berusaha la nak mencapai nyew... hidup dengan cita2 membuatkan hidup kita lebih berjaya.. hidup tanpa cita2 ibarat layang2 putus talinya.. haha betul ke tak entah.. pape jelah k.. chow!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...